Întâlnirea din data de 8 martie 2014

Programul acestei intalnirii a inceput cu iesirea la centru medical de recuperare neuropsihomotorie unde exploratorii, cu ocazia sarbatorii de 8 martie, i-au ajutat pe copii sa faca felicitari pentru mame lor, au pictat alaturi de ei, le-au daruit bratari, s-au jucat, i-au pictat pe fata si i-au servit cu ceai si compot. Rasplata acestei fapte a fost zambetul de pe chipurile copiilor.

Programul a continuat la sediul centrului local cu o discutie despre absente iar hotararea luata in urma acesteia a fost ca sa se stabileasca 3 conditii pentru fiecare explorator care sa nu fie incalcate. Tot astazi s-a infiintat o noua patrula: Cavalerii. Dupa aceea a urmat un joc de destindere in care exploratorii, liderii si seniori, trebuiau sa spuna ceea ce vor sa devina, raspunsul celorlalti fiind: “Poftim? Poftim?”, in final toti au trebui sa exprime prin limbajul corporal ceea ce vroia sa devina fiecare.

Programul s-a terminat cu o varianta stilizata a Bim-Bum – Crac, pe tehnica karate, lovitura de gratie fiind degetul mic.

 

Întâlnirea din data de 1 martie 2014

In cadrul acestui program au continuat sesiunile de evaluari. In timp ce unii aveau parte de ele, ceilalti exploratori s-au distrat cu anumite jocuri de coordonare, gandire.

Dupa aceasta toata unitatea prezenta s-a dus la Teatrul Tandarica pentru Festivalul Tineretii in cadrul caruia si parohia noastra s-a inscris cu o sceneta. Totul a iesit foarte bine iar spectacolul a fost un succes.

În cadrul acestei întâlniri, au fost aprofundate următoarele arii de dezvoltare: social, afectiv, intelectual si fizic.

 

Întâlnirea din data de 1 februarie 2014

Programul tuturor a început la 10:30 cu pregatirea pentru Sfanta Liturghie în cadrul careia s-a vorbit la predica despre Vladimir Ghika a carui relicva s-a aflat în biserica.

Dupa terminarea celebrarii liturghiei, toti cercetasii prezenti au facut o fotografie alaturi de relicva Sf. Vladimir Ghika. Dupa aceasta fiecare unitate si-a continuat propriul program. Exploratorii au început evaluarile, primii care au trecut prin aceasta fiind cei vechi. Timpul nu a ajuns pentru toti, de aceea evaluarile continua.

Întâlnirea din data de 25 ianuarie 2014

Dupa doua saptamani de absenta, liderul Adrian s-a reintors aducand dupa el 2 jocuri noi si intersante. Dupa aceasta destindere a atmosferei, parca gandita si pregatita, s-a introdus o noua forma de organizare. Cetatea Altha a disparut lasand-o unica pe Ara. Exploratorii mai putin sau deloc implicati au sfarsit ca vasali, ceilalti si-au primit binemeritatii talanti, unitatea monetara a cetatii, pentru dedicare si efort. Dupa explicarea mai pe indelete din partea liderilor a acestei schimbari drastice dar necesare, exploratorii au inteles si acceptat. Trei dintre ei au sustinut atelierul de noduri in fata unitatii Temerarilor care a fost un succes, cel putin pana la o viitoare si inevitabila proba contrarie cand vor fi nevoiti sa-si etaleze cunostiintele dobandite.

Întâlnirea din data de 18 ianuarie 2014

Aceasta a fost a doua întâlnire din anul 2014. Exploratorilor, cu ocazia noului an, li s-a propus să-şi dezvolte creativitatea şi expresivitatea limbajului prin compunerea unei poezii. Fiecare explorator, pe rând, trebuia sa spună un vers care să conţină un cuvânt primit de către liderul care conducea jocul. Puse cap la cap, poezia a ieşit in mod neaşteptat, destul de interesantă dar fară sens. Învăţămintele jocului s-au discutat la încheierea acestuia.

Citește continuarea

Întâlnirea din data de 11 ianuarie 2014

Programul pentru prima întâlnire din anul 2014 a început cu cercul, rugăciunea şi a urmat cu strigătele în ordine ale patrulelor. Un lucru care a diferenţiat aceasta întâlnire de celelalte a fost iniţiativa lui Ionuţ de a face o activitate cu restul exploratorilor şi anume un joc de cunoaştere mai aprofundata a propriei persoane. Citește continuarea