Întâlnirea din data de 8 martie 2014

Programul acestei intalnirii a inceput cu iesirea la centru medical de recuperare neuropsihomotorie unde exploratorii, cu ocazia sarbatorii de 8 martie, i-au ajutat pe copii sa faca felicitari pentru mame lor, au pictat alaturi de ei, le-au daruit bratari, s-au jucat, i-au pictat pe fata si i-au servit cu ceai si compot. Rasplata acestei fapte a fost zambetul de pe chipurile copiilor.

Programul a continuat la sediul centrului local cu o discutie despre absente iar hotararea luata in urma acesteia a fost ca sa se stabileasca 3 conditii pentru fiecare explorator care sa nu fie incalcate. Tot astazi s-a infiintat o noua patrula: Cavalerii. Dupa aceea a urmat un joc de destindere in care exploratorii, liderii si seniori, trebuiau sa spuna ceea ce vor sa devina, raspunsul celorlalti fiind: “Poftim? Poftim?”, in final toti au trebui sa exprime prin limbajul corporal ceea ce vroia sa devina fiecare.

Programul s-a terminat cu o varianta stilizata a Bim-Bum – Crac, pe tehnica karate, lovitura de gratie fiind degetul mic.

 

Întâlnirea din data de 1 martie 2014

In cadrul acestui program au continuat sesiunile de evaluari. In timp ce unii aveau parte de ele, ceilalti exploratori s-au distrat cu anumite jocuri de coordonare, gandire.

Dupa aceasta toata unitatea prezenta s-a dus la Teatrul Tandarica pentru Festivalul Tineretii in cadrul caruia si parohia noastra s-a inscris cu o sceneta. Totul a iesit foarte bine iar spectacolul a fost un succes.

În cadrul acestei întâlniri, au fost aprofundate următoarele arii de dezvoltare: social, afectiv, intelectual si fizic.